Baka med squash

Då vi har mycket grönsaker i trädgården bestämde jag mig för att prova baka med lite av dem. Denna kakan med squash var väldigt god! Dock hade jag inte tillräckligt med mandel hemma, så det blev bara 1dl hackad mandel i.

Jag bakade kakan i sockerkaksform, men glömde ta bild innan vi åt upp den. Så här är en bild på när jag bakade den iaf.



Squashkaka
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl socker
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk bikarbonat
1-2 dl hackade nötter/mandel/solrosfrö
1 tsk kanel
1.25 dl rapsolja
3 dl riven oskalad squash(zuchini)
2 st ägg

Sätt på ugnen på 175 graders. Riv den sköljda oskalade squashen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Olja, ägg och squash röres ner i mjölblandningen. Smörj en rund kakform(ca 22-25 cm). Bröa med skorpmjöl eller kokosflingor. Har du en silikonform kan du utesluta skorpmjöl/kokosflingor. Häll squashsmeten i formen. Grädda ca 30 minuter. Känn med en sticka, om den är genombakad. Ev. får du lägga aluminiumfolie över kakan de sista minuterna, så att den inte bränns.

En underbart god saftig mjuk kaka. Räcker till 12 bitar. Går att frysa in. Enl. Marianne F kan man även göra muffins av denna smet; 200 grader i 20 min. i mitten av ugnen.

Originalrecept

Kommentarer