Förra veckan fick jag massa hallon av bästa Robban, min fruity guy. Jag fick av samma odling i fjol och de är supergoda. Jag är kanske lite partisk då jag är uppväxt på hallon, men dessa var såå goda. Några dl gick till att bara äta rätt upp och ner. Men! Jag lyckades dock göra lite godsaker innan allting åts upp. Bland annat ett recept jag hittade i fjol på dansukker men hade inga hallon kvar då.
Hallonmarmelad med lakrits
cirka 1/2 liter
1 dl vatten
12 Turkisk peppar karameller
5 dl hallon
3 dl Dansukker Syltsocker
12 Turkisk peppar karameller
5 dl hallon
3 dl Dansukker Syltsocker
Blanda vattnet och karamellerna i en kastrull och sjud tills alla har löst sig. Tillsätt hallonen och syltsockret och koka i 3 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Kommentarer
Skicka en kommentar