Vi gör ofta flädersaft, och hur gott det än är att dricka så gillar jag hitta alternativa saker att anävnda den till (som att marinera jordgubbar). Här hittade jag ett supergott recept til en sockerkaksliknande kaka som jag varierade lite.
Fläderkaka
ca 10 bitar
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl koncentrerad flädersaft
75 g smält avsvalnat smör
Till formen: Rumsvarmt smör och ströbröd
Ställ ugnen på 175˚C. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Tillsätt saft och smält smör. Rör ihop allt med snabba tag, rör inte för mycket för då går luften ur smeten och kakan blir platt. Häll smeten i en rund form som du smort och bröat. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Känn så den är färdigbakad i mitten. Låt kakan svalna lite innan servering.
Fläderkaka
ca 10 bitar
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl koncentrerad flädersaft
75 g smält avsvalnat smör
Till formen: Rumsvarmt smör och ströbröd
Ställ ugnen på 175˚C. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Tillsätt saft och smält smör. Rör ihop allt med snabba tag, rör inte för mycket för då går luften ur smeten och kakan blir platt. Häll smeten i en rund form som du smort och bröat. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Känn så den är färdigbakad i mitten. Låt kakan svalna lite innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar