Svärmors födelsedagstårta

Svärmor fyllde år nu i februari och önskade sig en tårta. Då hon inte gillar söta saker blev den fylld med päron och after eight.

  

After eight mousse
200 g choklad (ungefär 1/2 av en kartong)
3dl grädde
Dela chokladen i bitar i en kastrull och häll över grädde. Låt detta smälta samman på låg värme under omrörning (får ej koka!) Häll upp i bunke och låt stå och svalna över natten. Vispa sedan gräddblandningen och bred ut på tårtan.

Päron mousse
300 gram koncerverade päron  (burk)
5 msk gelesocker (1 msk vatten eller saft från konserven)
1,5 msk koncentrerad päronsaft eller några få droppar päronessence (tänk på att den är kraftig i smaken)
1,5-2dl grädde

Mixa eller hacka päronen i småbitar, Häll päron"puren" i en kastrull, tillsätt vatten om de inte redan är väldigt "vattnigt". Koka upp och tillsätt gelesockret och låt koka i några minuter. Ställ sedan de på avsvalning. Vispa grädden hårt och vänd sedan ner "pärongeggan" i grädden

 Längs sidan på tårtan provade jag korgvävnings teknik, vilket blev helt ok. Men jag ska nog köpa rätt tyll till nästa gång. Ovansidan dekorerades med sockerblommor jag hade gjort dagen innan.

Kommentarer