Jag älskar blåbär och hallon. Särskilt de stora odlade amerikanska blåbären. Jag kan äta dem istället för godis.Så när jag fick några lådor med blåbär med ursäkten att dem var odlade blev jag inte det minsta besviken. Istället var det bara ut på nätet och leta recept (efter jag ätit några dl).
Först ut blev blåbär med choklad (hur gott låter inte det?!?)
4 dl blåbär
2 dl syltsocker
0,5 dl vatten
50g mörk choklad
Först ut blev blåbär med choklad (hur gott låter inte det?!?)
Blåbärsmarmelad med mörk choklad
(recept från söta saker)4 dl blåbär
2 dl syltsocker
0,5 dl vatten
50g mörk choklad
Koka upp blåbär, socker och vatten. Låt blandningen sjuda i runt
10 minuter.
Gör ett marmeladprov (Häll en klick på en kall tallrik, gör
ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter
ihop igen är den klar).
Hacka chokladen och rör ner den så att den smälter helt.
Häll genast upp i glasburk och låt svalna.
Kommentarer
Skicka en kommentar