Jag har bakat whoopies en gång innan. Det var hos min kompis (som också älskar bakar) men det måste varit ett dåligt recept för det blev riktigt misslyckat! Så när jag stod med en del smörkräm kvar från mina Jaffa cupcakes tänkte jag att den hade passat bra i whoopies, och tänkte att så svårt kan det väl endå inte vara.
Jag tog dem säkra korten framför dem osäkra och plockade fram Leilas "Hello Cupcake!" där hon har flera whoopies recept. Jag har bara misslyckats med ett Leila recept i mitt liv, så jag kände mig ganska säker att det nog skulle gå hem.
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1dl grädde
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i grädden och kaffet i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper (stora som 5 kronor). Grädda ca 10 min.
5dl florsocker
1/2dl kakao
2tsk vaniljsocker
100g philadelphia
1 msk varmt kaffe
pepparmyntsolja
Rör smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphia krämigt, tillsätt kaffe och pepparmyntsolja (efter smak) och rör krämig. Spritsa ut på hälften av kakorna. Lägg samman kakorna med de ospritsade kakorna som lock.
Kakorna var superlätta att göra. Jag som vanligt var lite optimistisk med hur nära man kan lägga kakorna på plåten, men det gick fint att dela dem som smält ihop när dem kom ut från ugnen. Jag fyllde ca 15 st med apelsin frostingen och 20 st med mint frosting. Enligt receptet skulle där bli 20 kakor, men jag fick många fler. Dem har fått vila över natten i kylen (för att smörkrämen skulle stelna) och eftersom vi ska bort idag blir dem en perfekt värdinnegåva.
Jag tog dem säkra korten framför dem osäkra och plockade fram Leilas "Hello Cupcake!" där hon har flera whoopies recept. Jag har bara misslyckats med ett Leila recept i mitt liv, så jag kände mig ganska säker att det nog skulle gå hem.
![]() |
handla på bokus.com |
Chocolate mint whoopies
3 ägg2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1dl grädde
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i grädden och kaffet i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper (stora som 5 kronor). Grädda ca 10 min.
Mintfrosting
60g smör5dl florsocker
1/2dl kakao
2tsk vaniljsocker
100g philadelphia
1 msk varmt kaffe
pepparmyntsolja
Rör smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphia krämigt, tillsätt kaffe och pepparmyntsolja (efter smak) och rör krämig. Spritsa ut på hälften av kakorna. Lägg samman kakorna med de ospritsade kakorna som lock.
Kakorna var superlätta att göra. Jag som vanligt var lite optimistisk med hur nära man kan lägga kakorna på plåten, men det gick fint att dela dem som smält ihop när dem kom ut från ugnen. Jag fyllde ca 15 st med apelsin frostingen och 20 st med mint frosting. Enligt receptet skulle där bli 20 kakor, men jag fick många fler. Dem har fått vila över natten i kylen (för att smörkrämen skulle stelna) och eftersom vi ska bort idag blir dem en perfekt värdinnegåva.
Kommentarer
Skicka en kommentar