Födelsedagstårta

Jag har glömt visa min födelsedagstårta. Det var påsk när vi firade min födelsedag så det blev en påskinspirerad tårta. Den fylldes med vitchocklad- och mangomousse samt färska jordgubbar. Det var super gott och friskt. Jag kommer definitivt testa denna fyllningen igen. Kanske med hallen istället, eller någon annan god frukt.

Moussen kommer från Linneas skafferi:


5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
250 g fryst mango

Värm grädden och låt chokladen smälta i under omrörning. Ställ in i kylen och låt svalna helt. Gärna över natten.
Ha upp den frysta, tärnade mangon i en kastrull och tillsätt 1/2 dl vatten. Låt mangon koka i ett par minuter, rör om då och då. Mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer.
Vispa chokladgrädden tjock med en elvisp, vispa inte för länge då kan den bli grynig. Vänd ner mangopurén och fördela fyllningen.

<

Kommentarer