Cookies - en följetång

Jag är barnsligt förtjust i kakor och bakelse, och jag älskar kokböcker eller bakböcker som man kanske borde kalla dem. För över ett år sedan köpte jag Martha Stewarts Cookies bok, som är en tjock receptbok med bara kakor.

Köp Martha Stewart Cookies på bokus
Det är lite bökigt med en bok på engelska, mest för mängderna. Dock har mina snälla släktingar i USA skickat en riktig amerikansk måttsats vilket underlättat lite. I alla fall så har jag testat några av recepten i boken, dock inte särskilt många. Favoriten än så länge är Snickerdoodles. 

Så i söndags var jag sugen på att testa någon nytt recept, och denna gången blev det "Chocolate Crackles.


Mycket choklad i form av både kakao och smält chocklad. Allt skulle köras med mixern, och det blev ganska tungt. Längtar tills jag har min Kitchen Aid! Men jag fick ihop det till en deg, som rullades till kulor (efter 2 timmar i kylen). Sen skulle dem rullas i både strösocker och florsocker. I ugnen ca 15 minuter och visp så hade dem flutit ut till fina runda kakor, dock blev inte mina så höga som i dem på bilden i boken.

Men kakorna blev supergoda oavsett utseende, och med mycket chokladsmak. Nästan som kladdkaka i cookie form. Dessa tillhörde kategorin "Soft and Chewie" vilket dem verkligen var. Receptet blev markerad med "GODA!" i boken och jag gissar på att Tusses arbetskamrater kommer hjälpa till att äta upp dem med glädje.


Kommentarer